Управителният съвет на Българска федерация по волейбол (БФВ) проведе свое заседание, на което обсъди възможните кандидати за нов селекционер на мъжкия национален отбор. Досегашният селекционер на държавния тим Николай Желязков подаде оставка след края на Мондиал 2022 и тя бе приета от ръководството на родната ни централа.
 
“Обсъдихме 9 кандидатури за поста селекционер на мъжкия национален отбор на България. Спряхме се на 5 имена след вътрешно заглуване. Сред тях има чужденци. Има треньор, който вече е бил селекционер на националния отбор на България. Но на този етап не искам да назовавам имена, за да проведем разговорите спокойно”, заяви президентът на БФВ Любо Ганев.
 
“На 15 октомври пак ще има Управителен съвет на БФВ. Тогава трябва да бъдат пресяти повечето кандидатури. Голямата цел на България е класиране на Олимпийските игри в Париж 2024. Поставят и реалистична цел класиране минимум на четвъртфинал на Европейското първенство през 2023 година. Ако се изпълнят целите на бъдещия треньор, то ще му се предложи по-дълъг договор. С всички кандидати е говорено отделно и имат готовност да поемат България.”, заяви Любо Ганев.
 
"Ако искаме да вземам треньор от италианската Суперлига, трябва да платим неустойка от 100 000 евро, което прави този избор почти невъзможен. Най-късно октомври трябва да решим кой ще е новият селекционер на България, за да може до 30 ноември федерацията представи план за дейности на Министерството на спорта”, допълни Любо Ганев.