Председателят на УС на БФ Волейбол – Любо Ганев, даде съвместен брифинг с Евгени Иванов след заседанието на централата. От думите на Ганев се разбира, че италианският селекционер на националния отбор за жени – Лоренцо Мичели, остава на поста си, тъй като е изпълнил една от заложените в договора му цели, а това е било и гласувано допълнително.

„Потвърдихме годишния отчет. Разгледахме становището на Треньорската комисия за лоренцо Мичели. Избрахме и нов старши треньор за юношеския национален отбор до 19 години. Приехме отчета на Давид Давидов. Боби Халачев ще е координатор на БФ Волейбол със съдиите, за да помага за по-добрата комуникация. Целта е да има безпрострастност“.

„Всяко едно предложение като точка се публикува седмица по-рано. Договорът на Мичели бе с опция да бъде продължен при изпълняване на една от двете цели. Въпреки че отборът влезе на мястото на Русия – изпълни целта си. Първо се слуша треньорската комисия, после следва гласуването. Има и доволни, има и недоволни. Ето има допълнително заседение, разсеяхме съмненията и гласувахме по убеждение“, заяви Любо Ганев.

Вижте и чуйте повече в прикаченото видео!