Президентът на волейболната федерация Любо Ганев говори по време на награждаването на националния отбор за Отбор на месеца. Селекцията на Силвно Пранди бе избрана за №1 през януари.

„Поздравявам треньорският щаб и отбора за постигнатите резултати. Това беше първата цел, която си поставихме. През тази година има много състезания, на които ще участваме и се надявам на още успехи“, заяви Ганев.

Emona Tsoncheva / LAP.bg
18 снимки

Той обясни за предприетите мерки за Лигата на нациите при мъжете, за която България няма как да кандидатства при новите изисквания. В рамките на 40 дни тимовете ще са поставени в т.нар. балон.

„Поставих им мотивираща задача, защото много от отборите ще дойдат с по-слаби състави заради Олимпийските игри. Целта е да се класираме на шесто място. Обещахме им, че 50% от наградата ще бъде разпределена между играчите и треньорския щаб. Ако станат шампиони тогава 100% са изцяло за тях. Това е перфектна възможност. Надявам се отново момчетата да подходят максимално отговорно. Да не забравяме, че имаме още две важни надпревари – Европейското първенство за жени и Световното първенство за младежи под 21 години. Последното ще се проведе в София – в новата зала на Левски. Надяваме се воденият от Найден Найденов тим също да направи добро класиране. Винаги си поставяме високи цели. Да си пожелаем всички да са здрави“, добави още той.

„Имаме нужда от герои. Това са хората, които играят, а не, които управляват. Върху това сме акцентирали нашите усилия“, каза президентът на федерацията.

„Целта на женския национален отбор е да спечели Златната лига в България, а след това да се представи добре на Европейското първенство, а това, което имам предвид е да играят финал“, заяви Ганев.