Президентът на волейболната федерация Любомир Ганев обяви, че следващата цел пред националния тим на България са квалификациите за Олимпийските игри.

Ганев сподели също, че България получила похваи за организацията на ЕвроВолей 2023.
„За нас това първенство вече приключи. Казах на момчетата да забравят колкото се може по-бързо и да мислим за следващата цел. Това е Олимпийската квалификация, там имаме да изиграем седем мача за много кратко време – 9 дни. А пък знаем ли, може да ни се усмихне съдбата и да направим някоя изненадваща победа, която да ни даде крила, за да играем по-самоуверено срещу другите“.

„Първенството не приключи по начина, по който си го представяхме. Знаете, че целта беше поне участие на четвъртфинал, не успяхме да я постигнем, но пък остава третото и може би най-важното състезание за годината, което пък, ако успеем да го спечели и се класираме в първите два отбора, мисля, че всички ще забравим това, което направихме през тези 10 дни“.

„Организацията на първенството беше на страхотно ниво благодарение на целия екип. Имаме похвали от Европейската конфедерация. Поклон пред публиката и няма да спра да го повтарям – за първи път шести пореден мач на България ние продаваме абсолютно всички билети на предварителна продажба. Това досега никога не се е случвало. Благодаря на феновете за подкрепата, която оказват на отбора, дори когато той не играе на нужното равнище, те са винаги зад него и винаги са нашият седми играч.“