Председателят на БФ Волейбол коментира назначаването на Николай Желязков като нов селекционер на мъжкия ни представителен отбор и определи целите, които тимът ще следва до Олимпиадата в Париж след 2 години и половина. Ганев говори за женската ни селекция, като заяви, че там остават въпросителни, но до 2 седмици ще е ясно кой ще застане начело на „лъвиците“.

„Избрахме Ники Желязков за селекционер, с договор за 1 година и конкретни цели. Класиране в осмицата във волейболната Лига на нациите и в първите шест отбора за Световно първенство. Щабът ще е от изцяло български специалисти, може би само физическата подготовка ще бъде водена от чужденец“, започна Любо Ганев.

„За нас 2022-а сме си поставили за цел да върнем мъжкия волейбол, където му е мястото. Това 21-о място не удовлетворява никого, не съвпада и с нашите планове на федерацията, които са насочени към следващата Олимпиада в Париж през 2024-а година. Ще направим всичко необходимо, те да нямат никакви липси и всичко да зависи само от тях на игрището“.

„Със Силвано Пранди подписахме споразумение, той няма никакви претенции, а ние му благодарим за работата. Той не изискваше абсолютно нищо. Надяваме се новият треньорски щаб да изкара най-доброто от състезателите. Много от тях не са достигнали дори 80% от потенциала си в мачовете за България“, продължи той.

„Относно жените имахме 11 кандидатури, само 2 от тях български – Радо Арсов в тандем с Тони Зетова като помщник и още един, но ги сведохме до три възможните варианти. Изпълнителният комитет ще чуем и треньорите, ще се съобразим и ще изберем до около седмица или две, кой ще е селекционер на женския национален състав“, завърши Ганев.