Президентът на българската федерация по волейбол Любо Ганев призна, че е доволен от женския национален отбор по волейбол, като поздрави треньорският щаб и играчите и сподели, че няма определени цели пред състезателките.

"Целите са поставени отдавна. Да отидат и да играят максимално освободени, като да направят, каквото могат. Няма цел на всяка цена да се класираме. Групата е много трудна и с големи отбори. Можем да играем заедно като колектив и нека покажат какво могат без напрежение, и да се забавляват", започна той.

"Има една единствена състезателка, която можеше да бъде включена в отбора. Другите се отказаха или не искаха по други причини. Това е отборът и бъдещето. Ще направим всичко възможно. Поел съм ангажимент, ако някоя състезателка има желание да спазва всички условия и изисквания, да опитаме да привлечем. Нашата цел е най-добрите да са в състава, но и да помагат на отбора, като успеят и да се впишат", продължи Ганев.

"Чакаме да завърши последното състезание за годината, а след това колегите от УС ще направят достатъчни анализи, но моята оценка е положителна. Изборът на Мичели е правилен. Виждате и самите състезателки какво мислят, това е красноречиво. Самото желание се вижда у тях и това показва, че Мичели и треньорският щаб е на прав път. Не знам дали ще остане, но аз лично съм доволен", добави той.

"Това е 80-90 процента от ядрото на състава, който ще се опита да се класира на Олимпиадата през 2028-а година в Лос Анджелис. Трябва много работа, нямаме и ръстови състезателки в момента. Можем да компенсираме само с отборна игра. За разлика от мъжете, нямаме изявени играчи, затова трябва да бъдем задружни", завърши Любо Ганев.