Президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров обяви, че в разширения списък на селекционера Силвано Пранди ще влязат всички състезатели, които могат да играят за България.

Босът на волейболната ни централа съобщи, че в понеделник ще бъдат публикувани официално разширените списъци при мъжете и жените за последните олимпийски квалификации през януари.

„Всеки един от тези 8 отбора на тази европейска олимпийска квалификация при мъжете има шансове, в това число и нашият отбор. Въпросът е кой ще успее да постигне тази цел. При мъжете може всичко да чуете, видяхте, ние бяхме на една точка. Една точка ни трябваше. Дявол да го вземе, трябва и малко късмет. Никой не очакваше да се случи това срещу Бразилия. Едва ли не, че ще ни прегазят по бързата процедура, не се случи. Трябва и късмет”, сподели Данчо Лазаров пред NOVA.

„В състава, който Силвано Пранди предвижда, са включени абсолютно всички български играчи, които са в момента в състояние да играят за България”, каза още Данчо Лазаров.

Босът на централата обяви още, че Иван Петков вече ще води само националния отбор на България при жените, като изоставя работата си на клубно ниво в Марица.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.