Селекционерът на националния ни тим по волейбол Пламен Константинов определи първия мач на България на Олимпийската квалификация в Берлин срещу Финландия, като ключов.

„Готвим се. Доколко ще сме готови, ще се види в Берлин. С оглед на ролята на Алексиев на Европейското първенство, изводите си ги направете вие. Не искам да се концентрирам върху състезателите, които няма да участват. Със здравите ще опитаме да направим резултат. В общи линии всички, които заминават са здрави“, сподели Константинов на летище София на заминаване за Германия.

„Ако трябва, ще правим някакъв избор в зависимост от ситуацията в групата и състоянието на противниците ни. Лошото е, че играем пет мача поред. Единственият плюс е, че започваме с ден по-късно. Евентуално ще можем да вземем някакво решение. Надявам се да спечелим първия мач с Финландия. Двубоят е ключов според мен. Финландците са неудобен за нас съперник. Ако спечелим първия мач, може да направим някакъв избор кой мач можем да гоним – с Русия или Франция. Русия показа добро ниво в контролите. Франция игра колебливо“, каза още Константинов и добави:

„Отиваме с мисълта за виза за Рио. Това ни е голямата мечта. Или поне място за допълнителния турнир в Япония.“