Селекционерът на националния отбор на България по волейбол Пламен Константинов разкри каква е целта на тима по време на Олимпийската квалификация в Берлин. Тя е от 5 до 10 януари, като само победителят в нея се класира директно за Игрите в Рио през август. 

"Колко ще сме готови, ще видим в Берлин. Мисълта е за Рио, мечтата ни е да играем в Бразилия. Отиваме с мисълта да спечелим квотата. Ще сме доволни и да се доберем до допълнителната квалификация в Токио."

"Лошото в програмата ни е, че играем пет дни поред. Хубавото е, че почваме с ден по-късно. Ключов за нас е мачът с Финландия, които са неудобен за нас съперник. Ако победим в него, после ще можем да преценим срещу кой отбор да се хвърлим - Русия или Франция", сподели Константинов. 

Отборът замина за Германия без посрещача Тодор Алексиев. Той отпадна от сметките на наставника в последния момент заради контузия, която със сигурност не може да отшуми през новата седмица. 

"Сами си правете изводите дали Тошко ще ни липсва, особено с оглед на ролята, която изигра по време на Европейското. Не искам обаче да се концентрирам върху липсващите, а върху тези, с които разполагам", сподели Константинов преди заминаването на отбора за Берлин.