Либератото на националния ни отбор по волейбол, Владислав Иванов, даде мнението си за предстоящите мачове от Лигата на нациите в София. 

"Със сигурност ни очаква тежък турнир, с отбори, които са на много сериозно ниво - най-вече Бразилия и Щатите. Смятам, че сме подготвени и ще дадем максимума да спечелим поне два мача. Надявам се на повече, но ще видим как ще се развият нещата. Има мотивация в отбора, всеки иска да побеждава и съм сигурен, че това ще се случи още в София", започна той. 

24 снимки

"Много по-различно е от преди седем години. Някои отбори направиха подмладяване, други запазиха ядрото си. Нивото на волейбола се е вдигнало още повече. Нашият отбор е изключително млад, талантлив и перспективен, но със сигурност трябва търпение. Вярвам, че този отбор ще постига успехи, но пак казвам, че трябва търпение към тях, защото това са млади играчи и нямат необходимия опит все още", добави волейболистът.

"Трудно е за тях. Виждам в очите им, че искат да побеждават, но на този етап не се случва. Вярвам, че тези момчета са изключително талантливи и дават всичко от себе си все ден. Този труд ще се отплати", вярва Иванов.

"Моята функция в отбора е по-различна от това просто да играя. И на мен ми коства много, защото трябва търпение към тях. Нормално е да правят грешки, говори се много. Тук съм, за да им помогна да станат по-добри", каза още играчът.

"Атмосферата е чудесна, имаме хубави условия за работа. Тренировъчният процес е на високо ниво. Не съм работил с Николай Желязков като старши треньор, миналата година бе помощник-треньор на Силвано Пранди. Той е професионалист и млад треньор, който иска да се развива. Дава максимума от себе си нещата да вървят в правилната посока", завърши Владислав Иванов.