Един от най-опитните играчи в националния отбор по волейбол - Светослав Гоцев, призна, че представянето на България на Световното първенство е било незадоволително.
 
„Не мога да го оценя положително. Изиграхме добър мач срещу САЩ, в който обаче не успяхме да вземем дори и гейм. След това мачът с Мексико не беше това, което искахме ние, и наистина остана един негативен оттенък след това представяне”, заяви за БГНЕС Гоцев. 
 
Централният блокировач коментира и решението на федерацията да освободи селекционера Николай Желязков.
 
„Треньорският пост е много ветровит. Когато отборът не върви, може той да не е виновен, но е резонно да се направи треньорска смяна. Ако питате мен, реално с него тренирахме целенасочено, имахме добри моменти, времето от април до август реално той няма какво толкова да подобри и да кажем, че сме направили нещо кой-знае колко. Можеше да се даде повече време, за да се гони една сработка, схема на игра и така нататък. Но това са вече взети решения, които аз не мога да променя”, каза той.
 
Гоцев заяви, че не е запознат с кандидатулите за нов селекционер, но изказа предпочитания към Мартин Стоев.
 
„В момента не съм запознат с кандидатурите. Реално Мартин Стоев е добър треньор, който имаше добри успехи с националния отбор в миналото, все пак и при наличието на изявени имена като Матей Казийски, Владо Николов, Андрей Жеков и така нататък. Така че да, той има доста успехи с младежите, предполагам, че и неговата кандидатура е на дневен ред, но аз не знам какво ще се вземе като решение”, допълни Гоцев.
 
Той сподели, че би имал желание да продължи да играе за националния отбор, но само ако бъде максимално полезен.
 
„На мен винаги ми се играе, но дали ще бъда полезен за отбора или не, ще прецени треньорът, който и да е той. Но съм далеч от идеята, че няма незаменими хора. Моето време в националния отбор реално започна 2009-10 година, така че извървях един път, вече сме 2022. От там насетне дали ще го продължа и ако го продължа, искам да бъда максимално полезен. За мен е правилно да се дава път на младите. Което го видяхме на футболния мач срещу Северна Македония. Ако трябва да бъда честен, повечето момчета не ги познавах по имена, но се видя, че с хъс, желание, с нови хора, свежа кръв, нещата може и да се получат”, завърши Гоцев.