Националният отбор на България започна с победа на Европейското първенство по волейбол за жени в Пловдив, като надигра Гърция с 3:0 гейма снощи.

Капитанът на тима Елица Василева заяви, че е било нужно да се започне уверено, но тепърва предстоят тежки мачове.

"Приятно е да стартираш с 3:0, трябваше да започнем уверено. Надявам се това да ни помогне за предстоящите срещи, но в никакъв случай не означава, че сме си свършили работата. Тепърва ни предстоят много тежки мачове", заяви тя след двубоя.

Нормално е като преди първи мач от Европейско първенство да има леко притеснение - независимо дали играем у дома, и на първенства в други държави е било така преди старта. Всеки отбор усеща притеснение преди дебютния си мач. Но пък имаше такава страхотна организация в Пловдив, такова хубаво откриване - ние бяхме наистина впечатлени. Цялото шоу, което бяха подготвили организаторите беше наистина приятно и вълнуващо. Захласнахме се и ние преди мача", добави Василева.

"Очакванията са вид тежест, която обаче и много ни стимулира. Знаем, че на нас в момента се разчита много. Имаме възможност да направим нещо добро, а това усещане вдъхновява", коментира капитанът на България Елица Василева.

Относно следващият съперник Испания Елица Василева заяви: "На форум като Европейското първенство отбори като Испания нямат нищо за губене, така че испанките ще се хвърлят максимално. Ние сме домакини и срещу нас всеки ще играе на максимум, а ние трябва да сме готови за всеки противник."