Капитанът на България Елица Василева благодари на феновете в "Колодрума" с първите си думи след победата на Полша с 3:1 и първото място в група В, което ни изпрати срещу Швеция на осминафиналите.
 
"Благодаря на публиката за емоциите. Те ни дават много и трябва да знаят, че тяхната подкрепа в тежки моменти ни помага да излезем от трудни ситуации. Благодаря им. Прекрасен мач за всички нас, борихме се докрай и заслужихме победата.
 
"След първия гейм трябваше да се ядосаме и очевидно го направихме. Мобилизирахме се максимално, след като ни поведоха във втория гейм. Утре почиваме и започваме да се готвим за мача си от осминафиналите", заяви Василева.
 
Разпределителката Лора Кипитова също отдаде дължимото на публиката и призна, че умора е налегнала отбора в края на мача.
 
"Случи се възможно най-доброто развитие в групата. Голяма емоция, страшно много публика. Беше много емоционално, а публиката беше седмият ни играч и много ни помогна. Хубавото е, че успяхме да се съвземем след първия гейм, да ги натиснем и да покажем играта, която можем и това доведе до хубавия резултат. Много сме щастливи.
 
След като поведохме убедително, си мислехме, че всичко е приключило. Това все пак е женски волейбол и отпускането е нормално. Честно казано и умората си каза думата, но хубавото е, че успяхме да затворим мача", обясни Китипова.