Капитанът на женския национален отбор по волейбол Елица Василева е сигурна, че напрежението вече се усеща в тима преди двубоя на откриването на европейското първенство срещу Гърция в Пловдив.

"Това е част от процеса - призна Василева. - Предстои ни последна тренировка и дано сме здрави, както досега. Домакинството е много важно за всеки отбор. Огромен плюс е, когато имаш своята зала и своите фенове до теб. Например в Хърватия няма да има запалянковци по трибуните и това е лошо за тях. Вече нямаме търпение да идват мачовете. Надявам се да спечелим медал. Най-важното е първо да победим Гърция - и за нас, и за зрителите. Сигурна съм, че ни предстои прекрасно и незабравимо откриване. А след него - ние да направим голям мач срещу Гърция."

Опитната Христина Вучкова също беше част от последния брифинг на националния тим преди старта на Евро 2021.

"Има голямо напрежение заради отговорността, която носим - призна Вучкова. - Във финалната четворка на Европейската златна лига в Русе показахме, че не случайно бяхме там и феновете ни подкрепяха пламенно. Всяко момиче ще даде всичко от себе, за да се представим по най-добрия начин. Горди сме, че България е един от домакините на първенството. Жадуваме от години за финала. Имаме обеца на ухото от последния път. Вярвам, че сега отборът ни е достатъчно зрял и силен, за да постигнем мечтата си. Говорим го от последното европейско първенство. Повече не искам да коментирам, за да не предизвиквам съдбата. В Русе емоциите бяха уникални. Пловдив е волейболен град и няма да е различно. Когато феновете са с нас, дори при спад в играта се вдигаме. Разчитаме на тях. В съблекалнята сме концентрирани и мотивирани. Чувстваме се на бойното поле. Искам да покаже, че главите ни са само напред и нагоре!"