Старши треньорът на Монтана Даниел Пеев остана уверен в способностите на своите волейболисти, въпреки поражението от Хебър с 1:3 гейма в първи мач от новия сезон.

"Мисля, че изиграхме хубав първи гейм по начина, по който го бяхме запланували. След това бих казал, че лека-полека загубихме внимание първо с посрещане, оттам и нашето нападение се поразколеба. Хебър на моменти изпълняваха добър начален удар, имаха щастието няколко пъти да попаднат топки на линиите, които при равен резултат направиха разликите", заяви Пеев.

"Опитахме да се противопоставим с различни варианти на нареждане, падна ни вниманието. Нашият отбор тази година няма да бъде блокиращ отбор, с добра блокада. Опитваме се да изградим друг стил на игра, което е доста трудно."

"Ако ни падне вниманието, допускаме лесни точки, когато противникът атакува. Ако и сайд-аута ни леко се разколебае, там има какво да подобрим."

За Монтана това бе второ поражение от началото на сезона след това за Суперкупата срещу Нефтохимик. Според Пеев обаче тимът му не е далеч от двата съперника.

"На мен ми е трудно да определя, че категорично ни превъзхождат. Нашият отбор има още потенциал и не сме достигнали най-добрата си игра. Не смятам, че двата отбора, с които играхме, Нефтохимик и Хебър, са много далеч от нас."