Волейболистките от националния отбор на България загубиха от Полша 1:3 (28:26, 19:25, 16:25, 15:25) в мач от Група 5 на турнира от Лигата на нациите в Сувон (Република Корея). Така "лъвиците" записаха девето поражение в тазгодишния турнир.

Първият гейм стартира зле за България. Първите четири точки бяха за Полша. И по всичко личеше, че „дружината" няма да изпусне аванса си. Постоянно преднината на съперника беше пет точки. Обратът започна „да се пече" при 12:16. Атаката и блокадата ни заработиха „под пара" и равенството дойде при 18:18. За съжаление пак Полша дръпна в резултата и стигна до три геймбола – 24:21. Тогава нашите показаха най-доброто възможно лице. Не само отразихме и трите, а и стигнахме до наш с четири поредни точки. При първия не успяхме, но при втория вече бяхме безгрешни – 28:26.

Следващият гейм имаше подобен вид. Отново Полша започна да трупа аванс, който стигна до три точки. Равенството дойде при 8:8. За малко започнахме да повеждаме в резултата, но най-голямата ни преднина беше 2 точки. При 18:16 за нас съперникът реши гейма в своя полза. „Дружина полска" направи осем поредни точки. До край на частта ние направихме само една и загубихме с 19:25.

Третият гейм не беше добър за България и в нито един момент не поведохме в резултата. След размяна на точки в началото Полша бавно започва да трупа аванс. За последно бяхме близо при 12:13. Между следващите девет точки за Полша ние направихме само една. Треньорът Лоренцо Мичели извади целия титулярен състав в края на частта, за да може да даде почивка преди четвъртия гейм. В крайна сметка Полша спечели с 25:16.

Четвъртата част също не стартира добре за българките. Съперникът ни направи шест точки, докато ние имахме само една. Явно умората твърде много налегна младия ни отбор, който не посрещаше толкова добре, както правеше в началото. Блокадата ни също не беше достатъчно ефективна. Накрая трябваше да преглътнем загубата и да се стягаме за битката със световния шампион Сърбия в неделя рано сутринта българско време.

Най-резултатна за нашия тим бе Радостина Маринова, която реализира 19 точки, Мария Йорданова завърши с 12. 
 
Загубата остави тима ни на 14-а позиция с актив от 2 победи, 9 загуби и 8 точки. Полша отново е на върха с 9 успеха, 2 поражения и 26 точки и със сигурност ще играе на финалите в турнира. САЩ, Турция, Бразилия и Германия и също са сигурни за последната фаза.