Българският национален отбор по волейбол за жени допусна втората си загуба на турнира от Лигата на нациите в Манила. Българките, водени от селекционера Лоренцо Мичели, отстъпиха с 0:3 (20:25, 16:25, 23:25) срещу Япония.

България започна в състав: Лора Китипова, Мария Йорданова, Силвана Чаушева, Борислава Съйкова, Мирослава Паскова, Мира Тодорова и либерото Жана Тодорова. Силното начало доведе до 9:6 и 18:15 в полза на българския тим, но японките изравниха при 19:19 и след това направиха решителен обрат до 25:20. 

Във втората част Япония игра силно в атака и на блокада, за да поведе с 2:0 след лесно 25:16.

Третият гейм също завърши оспорвано, въпреки че българките изостанаха с 10:15. Стигна се до 21:24, а България спаси два мачбола, но не можа да изравни и отстъпи с 23:25.

В хода на срещата като резерви на полето влязоха Петя Баракова, Александра Миланова, Нася Димитрова, Радостина Маринова и Ралица Василева, но това не помогна да бъде избегнато поражението във столицата на Филипините.

Най-резултатна за България стана Силвана Чаушева с 13 точки. Нейната съотборничка Мария Йорданова добави още 10 точки.

Кога Сарина завърши с 18 точки за Япония, а Аризе Инуа реализира 16 точки.

Днешното поражение е четвърто поредно за България в Лигата на нациите. Българският тим остава с една победа и четири загуби, на 14-то място във временното класиране.

В събота сутринта българките ще се изправят срещу Канада.