Българският национален отбор по волейбол за мъже се бори доста сериозно, но загуби двубоя с Бразилия с 1:3 гейма (20:25, 25:21, 19:25, 14:25), който беше първи за "трикольорите" в група 16, от четвъртия уикенд на Волейболната лига на нациите в град Куяба.

Така родните национали записаха своето седмо поражение в световната надпревара, като остават на 12-о място във временното общо класиране с 3 победи и 8 точки. Бразилците са втори с 9 победи, 1 загуба и 25 точки.

България започна със стартов състав в лицето на Георги Сеганов, Цветан Соколов, Розалин Пенчев, Мартин Атанасов, Теодор Тодоров, Светослав Гоцев - Владислав Иванов-либеро, а дебют направиха Радослав Парапунов и Пламен Шекерджиев.

Обновеният състав на "лъвовете" показа потенциала си във втората част, когато не остави шансове на домакините. Родните представители дръпнаха в началото с 5:2, продължиха да диктуват играта, като на второто техническо прекъсване водеха с 16:13. 

Домакините успяха да намалят пасива си до 18:19 и правеха всякакви опити за обрат. Нашите обаче устояха на всички атаки и се наложиха с 25:21, а с това спечелиха гейма. В другите части на срещата домакините имаха водещата роля и спечелиха мача с 3:1 гейма.

С най-голям актив за България бе Цветан Соколов с 14 точки. Розалин Пенчев завърши с 12 точки в мача. За Бразилия Йоанди Леалс се отчете с 15 точки. Рикардо Лукарели добави 13 точки за успеха.

Във втория си мач от групата волейболистите ни излизат срещу Русия, като руснаците надиграха Германия с 3:1 гейма. Срещата е на 23 юни от 00:00 ч. Домакините ще играят с Германия от 03:00 часа българско време през нощта.