Не очаквах чак толкова бързо да бъда викнат в националния отбор. Това заяви Симеон Николов пред медиите в зала „Христо Ботев“ преди олимпийската квалификация, в която мъжкият национален отбор ще вземе участие между 30 септември и 8 октомври. Николов бе викнат от селекционера Пламен Константинов на мястото на отказалия се от представителния тим Георги Братоев.

„Не очаквах чак толкова бързо да бъда викнат в националния отбор, очаквах след няколко години да помогна на този отбор. Чувствам се уникално, фактът, че мога да споделя това игрище с брат ми, знам, че имаме голямо бъдеще“, започна Симеон.

Пред журналистите застана и брат му Александър. „Аз за миналото предпочитам да не коментирам. Много се гордея с Мони, много е радостно, че можем да тренираме и да играем заедно. Аз вече усещам фактора повече мотивация, имам повече изисквания към себе си“.

Симеон призна, че Константинов му помага и че е радостен от това, че именно той е национален селекционер. „На мен лично не ми е казал нищо (б.ред – баща му Владимир Николов). Винаги ми е казвал „Не се притеснявай, играй това, което можеш и бъди себе си“. Всеки треньор е различен, Пламен има своите методи, разбира играта, помага ми, определено“.

„Не искам да поставяме цели, отиваме там, даваме всичко от себе си. Само две места дават право на участие. Ако се справим с всеки мач поотделно, надявам се да се класираме, но ще видим“, добави брат му Александър.