Един от лидерите на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров коментира очакванията си към играта на "трикольорите", които ще играят решителна квалификация за Олимпиадата през 2020 в Токио.

"През 2009 година бяхме най-близо до европейска титла, ако бяхме победили Полша. 15 години съм в този отбор, Силвано е отличен специалист, доказан, той съумява да обедини отбора, ще има една дисциплина вътре, трябва да уважаваш мнението на треньора си. Има между 14 и 20 различни характера в отбора", коментира той.

"Не трябва да подценяваме нито един отбор, равнището е изравнено, във Варна, определено е нашият град, публиката е с нас, Бразилия ги победихме там, няма от какво да се притесняваме. България се държи във волейбола, другите спортове вървят надолу, а ние сме на ниво, благодарение и на федерация, надявам се, да постигнем целите поставени пред нас, една Олимпиада е страхотно постижение, ако успеем да се класираме, имаме шанс дори за медал", добави той.

"Пловдив е волейболен град, сигурен съм, че залата ще е пълна, волейболът където и да отидем е обичан", каза още Салпаров по време на представянето на новата екипировка на волейболните национали.