Един от двамата селекционери на мъжкия ни национален отбор по волейбол - Николай Желязков, е дал положителна проба за COVID-19, съобщи мениджърът на тима Стефан Чолаков преди откритата тренировка на "лъвовете" в НСА.
 
Желязков е бил тестван два пъти с бърз тест, като първата му проба е положителна. След това е тестван повторно, а резултатът е бил отрицателен. Предстои да премине и през трети тест.
 
"Няма нищо притеснително, Ники е здрав, няма симптоми. Сам поиска да се подложи на самоизолация, за да е сигурен, че всичко е наред и да не подлага околните на риск. 
По всичко личи, че е изкарал коронавируса. Преди време е бил болен и симптомите са били подобни на COVID-19. Явно е изградил антитела. Ако следващия му тест е отрицателен, ще си поеме функциите от 6 юли", обясни Чолаков.  
 
На старта на подготовката на волейболните ни национали днес не се яви и Пранди. Селекционерът на държавния ни тим е очакван да пристигне от Италия след дни и от 5 юли да започне работа, каквато е договорката му с БФВолейбол.
 
Желязков беше назначен за селекционер на националния тим преди месец. Начело на отбора продължава да бъде и Силвано Пранди, като двамата ще работят в тандем. Плановете на федерацията са след година Желязков да заеме позиция на главен селекционер, а италианецът да се занимава с подрастващите.