България постигна страхотен успех, след като стана №1 на Балканите и се класира на Европейското първенство по волейбол до 18 г. Капитанът на "лъвчетата" Виктор Томов е категоричен, че отборът ни е един от най-добрите в Европа и ще спечели още много турнири. Европейското първенство за юноши в тази възраст е от 9 до 18 юли в Грузия.
 
"Беше много емоционално първенство. Радвам се, че успяхме да го спечелим, въпреки трудностите, които изпитахме със Сърбия. Смятам, че се представихме на много добро ниво. На европейското първенство ще се постараем да постигнем по-добро класиране от миналата година, когато завършихме пети. Този отбор като индивидуалности е може би един от най-добрите в цяла Европа, поне от тези, които сме виждали. Смятам, че ако играем, както трябва и се държим заедно като отбор, ще печелим много медали и турнири", заяви капитанът на България Виктор Томов.
 
Националният селекционер Виктор Карагьозов изрази задоволство от представянето на тима, както и оптимизъм за Евроволей 2022.
 
„Заслужен успех. Успяхме да се противопоставим на всички отбори, като само срещу Сърбия не играхме по най-добрия начин, но важното е, че спечелихме Балканското първенство и се класирахме за Европейското първенство. Успехът ни е напълно заслужен. Поздрави за отбора и благодарности на всички хора, които дойдоха да го подкрепят в залата.
 
Дали ще успеем да подобрим класирането си от предишното Европейско първенство, не може да прогнозираме отсега, но е ясно, че ще направим всичко по силите си. Ще трябва да видим и нивото на останалите. Всеки отбор израства и на тази възраст разлика дори от шест месеца може да е съществена. Като погледнем обаче какви и колко на брой силни отбори не успяха да се класират от първата квалификация, а някои от тях ще трябва да останат извън Европейското първенство и след втората квалификация, това само по себе си говори за постижението на нашия отбор", коментира Карагьозов.