Звездите на българската лека атлетика Габриела Петрова и Александра Начева подкрепиха момчетата от националния ни отбор по волейбол, които от петък до неделя ще играят мачове от Лигата на нациите в зала „Колодрума“ в Пловдив.

Двете скачачки се срещнаха с отбора и пожелаха успех на волейболистите в предстоящите срещи със САЩ, Иран и Сърбия. Момичетата дори проведоха загрявка със състава на Силвано Пранди, разцъкаха няколко топки и си направиха снимки за спомен. Двете обещаха, че ще подкрепят националите и по време на мачовете им на 28, 29 и 30 юни в пловдивския „Колодрум“.

„Като спортист много добре зная какво е усещането да се състезаваш пред родна публика. За това и ще подкрепя националния ни отбор по волейбол по време на мачовете им в Пловдив. Призовавам феновете да напълним залата и да помогнем на момчетата да ни зарадват с добра игра и победи“, каза спортист №1 на България за 2015 година Габриела Петрова.

Габи Петрова, която има сребърен медал в тройния скок от Европейско първенство в зала и европейска титла за девойки до 23 години, наскоро покри норматив за участие в Световното първенство по лека атлетика в Доха (Катар) през септември.

Александра Начева е шампионка в тройния скок от Младежките олимпийски игри и Световното първенство през 2018 г. Преди дни тях оглави световната ранглиста при девойките за сезона с 14,13 м.

„Големи събития като този турнир са много важни за цялата спортна общност на Пловдив. За това трябва да подкрепим отбора в залата. Пловдивчани винаги са показвали, че обичат спорта и аз съм убедена, че ще го направят и сега“, каза Начева.

Билетите за мачовете в Пловдив са в продажба онлайн на ticketportal.bg, както и в партньорската мрежа – в OMV, книжарници Booktrading, Office 1 Superstore. Пропуските са разделени на три категории спрямо местата в залата, а цените им са по 10, 15 и 20 лева на ден. Пакетните билети включват всички мачове от трите дни на турнира и са на цени от 25, 40 и 50 лева.

В Пловдив билети се продават и на касата на Дом на културата. А в дните на мачовете (28, 29 и 30 юни) феновете ще могат да закупят билет и на касата на „Колодрума“, която ще е отворена от 14 часа.

Първите мачове започват в 17 часа, а вторите - в 20,40 часа. Българският национален отбор играе винаги от 20,40 часа - в петък срещу САЩ, в събота срещу Иран и в неделя срещу Сърбия.