България спечели втора победа по време на квалификациите за световно първенство по волейбол за жени в София. В зала "Христо Ботев" тимът, воден от селекционера Иван Сеферинов, победи лесно с 3:0 (25:23, 25:15, 25:21) срещу Румъния за 77 минути и все още няма загубен гейм.

Българките започнаха в състав Лора Китипова, Емилия Николова, Нася Димитрова, Христина Русева, Добриана Рабаджиева, Елица Василева и Мария Филипова-либеро.

"Лъвиците" набраха инерция и взеха солидна преднина след средата на първата част, която се запази почти до края, въпреки че във финалните му акорди румънките показаха зъби, но нищо повече.

Вторият гейм протече под доминацията на българките, които бяха доста по-категорични и прецизни в изпълненията си и спечелиха лесно с 25:15.

В третата част румънките се възползваха от пропукването в българското посрещане и успяха да поведат с преднина от 6 точки. Момичетата, водени от Иван Сеферинов, наваксаха изоставането си и възстановиха баланса от предишните два гейма.

Най-резултатна за българския тим беше Елица Василева със 17 точки, а нейната съотборничка Христина Русева се отличи с 14 точки. Йоана Бачиу реализира 13 точки за Румъния.
В петък българките играят от 17.30 часа срещу състава на Черна гора. /БТА