Младежките ни волейболисти разпуснаха след първата победа над Черна гора с 3:0 гейма в контрола с крос и фитнес в парка на двореца „Крал Никола”. Избраниците на Христо Райчев не пропуснаха да се снимат и пред самия палат, а направиха и 90-минутна тренировка.

Снощи младежите биха с 3:0 гейма (25:19, 25:23, 25:18) черногорците в първата проверка, като мачът се игра пет хилядната зала „Морача” в Подгорица.

„Момчетата на Христо Райчев дръпнаха в резултата с 12:9, увеличиха разликата постепенно и след 17:12 спечелиха с 25:19. Втората част бе по-равностойна до 20-ата точка, когато силите на домакините за нещо повече свършиха и за българите не бе проблем да поведат 24:21, за да затворят на 23 гейма. Интрига в третия гейм имаше до 6:6, последваха 4 безответни точки за „трикольорите” и успех в крайна сметка с 25:18 точки. Двамата треньори се бяха разбрали да бъдат изиграни още два гейма, за да вземат участие и другите волейболисти и там двата тима си размениха по един успех. В залата присъства почти цялото консулство на България в Черна гора. Втората среща започва днес от 20,00 часа българско време”, информира тим-мениджърът на младите национали Христо Апостолов.

Втората контрола днес в огромната пет хилядна зала „Морача” с Черна гора ще бъде предавана пряко по един от местните канали.