Президентът на Българската федерация по плажен волейбол и вицепрезидент на Българската федерация по волейбол Митко Иванов съобщи, че състоянието на статистика на националния отбор Иван Контрарио се подобрява, всичките му вътрешни органи са здрави и той е излязъл от шоковото състояние. Италианецът пострада при тежка автомобилна катастрофа вчера, в която загина главният мениджър на Левски Сиконко Георги Захаринов.

„Лекарят каза, че има здрави органи, сърце, бял дроб, бъбреци, далакът също е здрав. Единственото, което му е направено, че част от дебелото и тънките черва са отрязани. Другото лошо е, че всичките му крайници са изпочупени. В момента е на изкуствено дишане. Хубавото е, че излязъл от шоковото състояние, което е първа крачка към подобрение. Лекарите казаха, че се надяват довечера или утре критичното състояние да отмине.”

„Ако има нужда да се премести от Велико Търново в болница София, ако има нужда от хеликоптер, Българската федерация по волейбол ще поеме всички разходи”, съобщи Митко Иванов.

Иванов заяви, че БФВ е осигурила транспорт до град Рила за играчите от националния отбор, където днес от 18:30 часа ще бъде погребението на Георги Захаринов.

„Автобус осигурен от федерацията ще закара националния отбор и служителите на федерацията, за да могат в 18:30 да присъстват на погребението на Захаринов. Българският волейбол загуби един от хората, който правеше волейбол в един от най-големите клубове Левски Сиконко.”

Относно воденето на статистиката на националния отбор по време на гостуванията на България на Полша в последните две срещи от Група D на Световната лига, вицепрезидентът на федерацията съобщи:

„Старият статистик ще пътува директно за Полша, така че отборът ще бъде със статистик.”