Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изненада женския национален отбор по волейбол, като посети тренировката на тима в столичната зала "Христо Ботев" без предварителна уговорка. Там състезателките на селекционера Иван Сеферинов се подготвят за предстоящото участие на европейското първенство в Азербайджан и Грузия (22 септември-1 октомври).

Българките са сред 16-те най-добри на континента, а през изминалата седмица се класираха и за световното първенство през 2018 година в Япония, завършвайки на второ място на квалификацията в Холандия след домакините.

Министър Кралев разговаря със състезателките от националния отбор и с треньорите, които бяха приятно сюрпризирани от посещението му. Той поздрави отбора за силното представяне и пожела успех в подготовката и в предстоящото изпитание.

"Благодаря Ви за това, което правите за България и българския спорт. Гарантирам Ви пълна подкрепа от страна на Министерството на младежта и спорта. Винаги съм готов да Ви помагам с каквото мога. Очаквам от Вас добро представяне. Мисля, че имаме шансове да постигнем нещо повече, а не само да запишем участие в европейското първенство", заяви спортният министър пред волейболистките.

Красен Кралев покани треньорското ръководство и състезателките на допълнителна среща, на която в детайли да обсъдят с какви мерки може да се подпомогне отборът.