Волейболният ни национал Данаил Милушев се върна в България след незадоволителния сезон с екипа на френския Тур. Бившият европейски клубен шампион финишира на 10-то място в първенството. Националът ни обаче впечатляваше с точките, които реализираше – общо 360 точки, 26 аса.

Дани впечатли от пръв поглед Гонг с рязко намаленото си тегло – от 109 кг миналото лято, сега бившият играч на ЛукОйл Нефтохимик е 97 кг. Отслабването е станало за 8 месеца. Той обяви, че не е спазвал диета, а просто е ограничил храненето и не е близвал алкохол.

След изтичането на контракта с Тур, сега Дани, чийто права са в италианския Мачерата, има две конкретни оферти от Франция – от стария си тим Кан и Туркоа.

„Мартин Стоев е прав, че трябваше да бъда по-голям професионалист! Няма да се повтори този проблем с наднорменото тегло! Сега се чувствам добре, вярно е, че килограмите натежават. След контузиите, които ме измъчват последните години – рамена, глезени, счупена ръка, бях станал 109 килограма, а никога не съм имал проблеми с теглото. Последната контузия ме извади от полето за 2 месеца и качих. Сега съм 97 килограма! Тренирам постоянно, диета не спазвам, просто ограничих храната. Пиене?! Абсурд! Дано не се повтарят всичките проблеми и да мога да изкарам една нормална година в националния. Дано имам шанса да съм здрав и да докажа на Стоев, че имам място в националния! Сега нямам проблеми, чувствам се супер. Не съм говорил все още със селекционера, тези дни ще му се обадя”, сподели Дани Милушев в София.

Относно изминалия сезон националът коментира: „Тази година не съм доволен от Франция, но си е моят избор! Такъв е животът и спортът! Предпочетох Тур, защото ме искаха страшно много. Цялата година бе каръшка! Имам две конкретни оферти – Кан и Туркоа. Ще изчакам с договора. Мениджърът ми каза, че и сега може да подпиша, но може и да изчакам да видя Полша, Русия, да се върна в Мачерата. Време ми е да се насоча към отбор, който играе някакъв евротурнир!”

За финал пред Гонг Милушев си пожела здраве, а ако е здрав, със сигурност ще запази тези килограми.