Една от звездите на българския национален отбор по волейбол Матей Казийски, към която руските медии проявяват изключително голям интерес, заяви след победата над Италия, че този успех е бил от особено значение за отбора ни.

Състезаващият се до скоро в Динамо Москва българин добави, че „трикольорите” ни са диктували темпото на игра през цялото време, което е проличало и в резултата срещу Скуадра адзура.

Вчера България победи настоящия европейския шампион с „чистото” 3:0 гейма (25:20; 25:18; 25:21) в последния си мач от първата фаза на Европейското първенство по волейбол и по този начин се класира за следващия етап на шампионата.

„Това беше най-тежката ни среща, от тези които сме изиграли до момента. Основната причина е, че нямахме право на загуба. Ако бяхме допуснали поражение, щяхме да си направим положението много трудно, особено преди следващия етап, който можеше и да не преодолеем”, каза пред Спорт Експрес българинът.

Италия е много добър тим, но ние успяхме да наложим нашето темпо и да им попречим да действат в обичайния си стил”, допълни Матей Казийски.

Следващата среща на момчетата на Мартин Стоев е срещу Русия във вторник от 19.00 часа българско време.