Треньорът на националния отбор по волейбол на България – мъже, Мартин Стоев даде пресконференция преди важните европейски квалификации във Варна, които стартират утре в ДКС. Освен него на брифинга присъстваха състезателите Матей Казийски, Владо Николов, Евгени Иванов и Пламен Константинов.

“Трябва да се класираме още от квалификацията във Варна. Това ще даде възможност на някои от състезателите да почиват. Целта ни е да не участваме на втори квалификационен турнир в Португалия. Израел са аутсайдери. Португалия е отбор, който играе добре. Миналата година бяха втори в Евролигата. Хърватите също са добри. Ние трябва да подходим сериозно. Има някой състезатели с травми, но те не са сериозни. Момчетата играха в доста силни първенства и има лека умора.Очаквам пълна зала. Публиката във Варна винаги ни е помагала. При 5000 души не можеш да не се раздаваш”, каза наставникът.

Пламен Константинов: “Трябва да се класираме още във Варна за финалите на ЕП.Португалците са коварен отбор и могат да поднесат изненада на всеки. Трябва да играем на максимума от възможностите си. Хърватите също са добър колектив. Групата ни не е лека. От седмица вече тренирам пълноценно. Преди това почивах по предписание на лекарите три седмици. Имах известно разкъсване на мускула”.

Евгени Иванов: “Трябва ни бързо да се класираме за финалите на ЕП. Не можем да си позволим да не играем на ЕП. Ние сме четвърти в света и на да не играем на ЕП, някак си не е нормално. Разбира се, крайната ни цел е Олимпиадата”.

Владо Николов: “Европейските квалификации са важни. За мен обаче по-важна е Олимпиадата. Това ще е последният ми шанс да играя на такъв форум.Трябва да се класираме”.

Матей Казийски: “Най-важно за нас през това лято е Олимпиадата. Ние обаче ще играем за победа във всички останали срещи. Знам, че хората се радват на доброто ни представяне в Световната лига. Европейските квалификации също са от огромно значение. Надявам се да се класираме бързо”.