Едно от най-големите имена в българския волейбол в близкото минало, а впоследствие и национален селекционер на България, който изведе мъжете до бронзови отличия на Световното първенство в Япония - Мартин Стоев, поема националния отбор за юноши под 16 години, съобщават от родната федерация.

Селекцията е за момчета, родени след 1 януари 2003 година, като се събира за първи път. 

Разширеният състав включва 22-ма състезатели, като избраниците на Мартин Стоев са повикани от днес, 3 юли в София. Младите волейболисти ще водят подготовка в столичната зала "Христо Ботев".
 
През този сезон националният ни тим ще участват на Балканиада, която същевременно е и квалификация за Европейското първенство през 2019 година. Балканският форум е от 23 до 29 юли в Истанбул (Турция). Участват седем отбора, които са разделени в две групи. В тях се играе всеки срещу всеки, като първите два оформят финална четворка.

В нея се играе на кръст, като победителите спорят за титлата, а победените за трето място.

Разпределение на отборите:
 
Група А: БЪЛГАРИЯ, Румъния, Черна гора, Гърция
 
Група Б: Турция, Молдова, Сърбия.
 
Първенецът от Балканиадата в Турция сполучава квота за Евроволей 2019, домакинът на който все още не е определен.
 
В момента Мартин Стоев е президент на ВК Сливнишки герой (Сливница). През настоящия сезон той също води и момчетата до 15 години на клуба, с които достигна до осемте най-добри на държавните финали.