Селекционерът на националния отбор по волейбол за юноши до 17 години Мартин Стоев заяви, че загубата на финала тежи, но като цяло състезателите му са направили максимума.

Отборът спечели сребърните медали на Европейското първенство в София. На финала младите "лъвове" отстъпиха на Франция с 1:3 гейма.

"Тежко е след загуба на финал. Бронзов медал е по-сладък от сребърния, защото завършваш първенството с победа. Загуба на финала тежи. Но все пак не трябва да омаловажаваме резултата, защото сребърните медали са голямо постижение. Такива отличия сме печелили преди много години, мисля през 2010 година. Имаме хубави деца, според мен играха максимално. Първият и вторият гейм бяхме равностойни, според мен Франция надделя в третата и четвъртата част. Разликата дойде в атака“, сподели Мартин Стоев.

"Нашата публика е уникална. Радвам се, че на такава възраст залата беше препълнена. Надявам се и в бъдеще да е така и да имаме все повече такива успехи, защото липсват", завърши селекционерът.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.