Националният отбор на България за юноши до 17 години спечели сребърните медали и завърши като вицешмапион в Европейското първенство за тази възраст, което се проведе в София. Младите "лъвове" отстъпиха на Франция с 1:3 (20:25, 25:23, 20:25, 13:25) след дълга битка пред повече от 2000 души, включително и френска агитка. Двубоят бе проследен на живо от редица волейболни величия, пише bgvolleyball.com. 

Двата тима стартираха равностойно, като продължиха така до третата точка. Впоследствие франзуците затрудниха родното посрещане, което доведе до увеличаване на преднината в тяхна полза. Сервисът и атаката на българските момчета обаче стопиха разликата на една точка. "Петлите" обаче заиграха още по-вдъхновено. Плеймейкърът Анатол Шабуасант отново бе в стихията си с бомбения си сервис. 

Предимството на френските волейболисти не притесниха нашите, като успяха да намалят дистанцията от седем на четири точки. Мартин Стоев замени Стоил Палев с Борислав Николов, но смяната не даде резултат.  Момчетата на Оливие Одабрам удържаха темпото и запазиха разликата. Последва нова смяна - Ерик Стоев влезе на полето на мястото на Ивайло Дамянов. Надиграването между двата отбора продължи в следващите минути, демонстрирайки волейболни аргументи. В крайна сметка французите успяха да довършат започнатото и да вземат гейма с добра преднина. 

Втората част започна със серия от точки на френския тим. Постепенно нашите момчета намериха играта си и изравниха за 7:7. Играта бе точка за точка, след което сервисът ни проработи и успяхме да поведем за първи път в срещата. "Петлите" не изпуснаха инициативата и отново водачеството се размени, като отново поведоха. Мощна атака на Владимир Гърков обаче върна лидерството в българското поле. Ас на Гърков увеличи преднината ни, Алекс Николов заблестя със страхотна атака. Французите се доближиха на една точка (13:14), но перфектното взаимодействие между родните състезатели отново даде резултат. Борбата продължи - играчите на Оливие Одабрам успяха да поведат след серия от три поредни точки, след което битката бе за всяка точка. Последва размазващ начален удар и чудесни атаки от българското поле за 19:17. 

Упорството на французите продължи и отново добави интрига в гейма. Отпорът на "лъвовете" обаче бе още по-силен и не остави възможност за противодействие. Ново равенство мотивира още повече българския тим, агитката в залата бе на крака. Атаката продължи да работи и тя бе завършващия елемент за гейма, приключил 25:23 и 1:1 гейма. 

Френските волейболисти имаха силно начало в третия гейм, след което родните представители съумяха да изравнят след сервис на Стоил Палев. Битката се разрази с пълна сила в следващите мигове, но "петлите" успяха да вземат превес. Положението се запази, въпреки усилията на българския отбор. Подкрепата на публиката по трибуните окрили "лъвовете" след 11:16 и те намалиха дистанцията с противника. 

Тя нарастна отново след серия френски атаки. Силни минути за България доведоха до ново стопяване на разликата. При 21:17 селекционерът Мартин Стоев получи жълт картон за недоволство от съдийско решение.  Сервисът на французите продължи да бъде печеливш и да държи съперника на разстояние. Грешка на Георги Татаров затвори гейма в полза на "петлите" при 25:20 и те отново излязоха напред. 

Четвъртата част започна с преднина за френските волейболисти след сервис на Анатол Шабуасант. Българските момчета обаче отговориха с чудесен сервис и атаки и останаха на точка от противника. Съпротивата на Франция обаче се оказа по-силна - атака след атака, разликата нарастна до 7:2. Ивайло Дамянов обаче прекъсна серията на французите, но сервис в аут отново обърна нещата в полза на "петлите" Капитанът на "трикольорите" Владимир Гърков отстъпи мястото си на терена на Апостол Боянов. Въпреки смяната и потърсената промяна, съперникът разби посрещането ни и успя да си осигури комфортна преднина от 7 точки. Нашите не изгубиха мотивация, но за момента силите се оказаха недостатъчни. 

Състезателите на Оливие Одабрам продължиха да демонстрират предимство в елементите и да утежняват положението. Разликата стана убийствена - 10 точки (19:9), концентрацията в нашето поле намаля, повлияна от разликата. Мартин Стоев замени един от титулярите и точконосител в двубоите - Георги Татаров, като на негово място застана Виктор Недялков. Впоследствие българските момчета се отприщиха, като намалиха дистанцията. Това се оказа недостатъчно и в следващите мигове мачът просто бе доигран. Срещата завърши с атака на Франция и 25:12 за крайното 3:1 гейма.