„Разбрахме къде се намираме – в Топ 6 на света. Държим една линия на нивото, под която не падаме. Открихме нови състезатели, а това е най-радостното. Владо Николов и Христо Цветанов са сред най-добрите волейболисти на България, но няма да са сред 14-те играчи, които ще се готвят в Правец за Евро 2007. Те са част от разширения състав от 22-ма, от когото можем да извикаме някой при контузия на състезател от 14-те. Така прецених! Не давам обяснение, със сигурност както винаги ще има недоволни. Основната ми цел е на Олимпиадата да знам с кои ще играем. Убеден съм, че ще бъдем в Пекин. Там трябва да сме с най-доброто”, коментира ситуацията около националния ни тим селекционерът Мартин Стоев, след като получи наградата на Пресклуб България за треньор на месец юни.

„Искате невъзможното – медали, но ще се борим във всеки мач и ще вземем квота за Олимпиадата. Ние сме от тези, които играем на европейско, а в други спортове, ако имат такъв шанс се правят сензации. В Москва ще отидем максимално подготвени и ще знаем всичко за съперниците. Ще имаме два статистика. Контролите с Гърция ще се играят в зала Универсиада”, каза още националният селекционер.

„Имал съм предложения от чужди отбори да бъда треньор. Договорът ми за националния отбор е до август 2008 година, както е и с Левски Сиконко. След европейското ще говорим с Данчо Лазаров”, разкри още Мартин Стоев, като допълни, че Андрей Жеков по всяка вероятност ще играе следващия сезон в гръцкия Патра.

Предлагаме ви избрани моменти от изказването на Мартин Стоев, който любезно отговори и на всички въпроси на Дарик радио.