Старши треньорът на българския национален отбор по волейбол Мартин Стоев обяви, че двамата играчи на Лукойл Академик - Николай Николов и Иван Станев отпадат от състава на представителния ни отбор.

Николов не е възстановен напълно от травмата, която имаше в ахилеса. Стоев заяви още, че Станев няма да бъде част от тима ни на Игрите, но ще играе в мачовете със Щатите от Световната лига. Окончателните ни 12 за Олимпиадата в Пекин ще бъдат обявени в четвъртък по желание на БОК.

„Станев не може да донесе онова спокойствие и да смени ритъма на игра, каквото е способен да направи 41-годишният Иван Тасев. Затова залагам на шампиона с ЦСКА за Олимпиадата”, коментира селекционерът на „трикольорите”.

„Няма да бъдем с четирима центрове в Пекин, а с трима – Евгени Иванов, Краси Гайдарски, Христо Цветанов. Това са те, ако не се случи някаква контузия. Цветанов и Гайдарски са в много добра форма. Ще бъдем с 4-ма посрещачи, около които още мисля. Другата въпросителна са двамата ни диагонали. Съставът ми се е изяснил, но е твърде трудно да лишиш някой от това да бъде на Олимпиада. Не можеш да направиш това с лека ръка. Имам хиляди варианти.”

„Нямам информация България да иска уайлдкард за участие във финалите в Световната лига. По моите слухове ще я дадат на Италия. Това за мен не е приоритет. Контузията на Владо Николов от днес не е сериозна, той има леко растежение на прасеца. Доволен съм от това, че Финландия бе силен съперник и от това, че взехме победата заради хората. Затрудниха ни максимално, защото бяха твърде мотивирани, имаше полза от тези два мача.”

Капитанът на България Пламен Константинов коментира: „Най-много се радвам, защото зарадвахме публиката. Днес бе по-спокоен мач, но на моменти не можехме да задържим концентрацията си, имахме физически спадове. Събрахме се и бихме. Гледаме напред. Спечелихме заради индивидуалните си качества, това бе голямата разлика между България и Финландия.”