Старши треньорът на мъжкия национален отбор по волейбол Мартин Стоев заяви: „Аз съм единственият наставник на волейболния ни тим, който не е бил гонен от поста си в период от 4 години. Имам зад гърба си 4 Световни лиги, Световно и Европейско първенство, Световна купа и Олимпиада. Съгласих се да напиша книга, защото през този период се изписа какво ли не, имаше и вярно, повече невярно. В книгата ще е само истината от съблекалнята на националния отбор от 2005 до 2008. Заедно с Иво Тасев показваме пътя на националите от некласиране на Европейско до участие на Олимпиада. Нищо не е спестено, ще разкрия и доста тайни. Все още нямаме заглавие, мислим по въпроса”, бяха думите на Стоев по отношение на книгата, която се очаква да бъде представена на 10 август и ще бъде с меки корици и с минимална цена 12 лева.

Това ще бъде трето издание от поредицата бестселъри предшествани от такива за Димитър Бербатов и Иван Вуцов. На пресконференция сутринта във Варна, Стоев съвместно с изпълнителния директор на БФВолейбол съобщиха, че 12-те волейболисти за Олимпиадата в Пекин ще бъдат обявени в петък, чрез сайта на централата. „За да няма сърдити”, коментира Стоев.

Изпълнителният директор на Двореца на културата и спорта Симеон Варчев прегърна идеята съвместно с община Варна на 10 август първият мач от волейболния турнир в Пекин – България-Китай, да бъде предаван на видео стена с размери 8 на 18 метра в зала „Конгресна”. Кметът Кирил Йорданов ще открие програмата при вход свободен за феновете, които ги очакват и игри за награди на спонсорите на федерацията.