След 450-минутно пътуване от Чикаго до Испания, волейболните ни национали бяха настанени в луксозен четиризвезден хотел в Мадрид. Момчетата на Мартин Стоев са в един от най-баровските и луксозни квартали на 15 километра от центъра на Мадрид. Играчите ни се настаниха и отпочинаха в Хотел Принцеса де Еболи на метри от парк Хуан Карлос І.

След завръщането си в Европа, националите отпочинаха и тази вечер разпуснаха с футбол и малко волейбол. Фитнесът и сериозните тренировки в зала са от утре за мачовете с еврошампиона Испания в петък и неделя.

С тима ни вече са Костадин Стойков, който не пътува за Чикаго, и водачът на състава Иван Тодоров.

Сблъсъците ще се играят в две различни зали.
В петък от 21:30 часа българско време Испания посреща България в „Паласио Висталегре”. Съоръжението приема домакинските мачовете на баскетболния Реал Мадрид и бе домакин на мачовете от финалната четворка на Евролигата по баскетбол. Съоръжението е за максимум 11 500 зрители, билетите са по 3 евро. Последните месеци под купола й е имало доста концерти - Депеш Мод, Супертрамп, Колдплей, Давид Бисбал и Дъ Корс.

В неделя пък мачът е от 13:30 часа по обед в спортния комплекс, кръстен през 2005 година на престолонаследника на трона на Бурбоните
„Принсипес де Астуриас”. Освен залата с 5000 седящи места, към съоръжението има два футболни терена, лекоатлетически писти и други есктри.


„Паласио Висталегре”


„Принсипес де Астуриас”