Двама волейболни специалисти вече официално заявиха желанието си да поемат мъжкия национален отбор на България по волейбол. Аржентинецът Раул Лозано и италианецът Франчесто Дал`Олио (Пупо) вече си изпратиха CV-тата във волейболната ни централа.

Към момента от БФВ само приемат предложения и автобиографии на родни и чужди специалисти. Според човек от УС на федерацията бъдещият селекционер ще бъде обсъждат най-рано в края на месец септември, след като се проведе заседанието на Европейската конфедерация.

В БФВ няма постъпило писмо от спрягания за вариант за заместник на Мартин Стоев Хулио Веласко.

Гонг с очите си се убеди, че единствените двама кандидати към момента са Раул Лозано и Франческо Дал`Олио.

Любопитно е, че CV-то на Пупо е на български език, а това на Лозано на италиански.

Франческо Дал`Олио е бронзов медалист като играч (разпределител) от Олимпиадата в Лос Анжелис през 1984 година. Познатият като Пупо е роден на 30 декември 1953 година в Модена. Има 243 мача с националната фланелка на Италия, играл е в от 1972 до 1995 година в Модена, Милано, Болоня, Катаня и Монтекиари. От 1995 година е наставник на Джиолиа дел Коле, Ферара, Модена, Парма, Асти, Падова, Пиаченца и Перуджа.

Като треньор печели: КЕШ (1998), Купата на Италия (1998), Суперкупата на Италия (1997), ТопТийм Къп (2006), сребърните медали в Серия А1 и сребърни отличия в Купата на ЦЕВ (2007).

Франческо Дал`Олио бе треньор на българите с италиански паспорти Христо Златанов и Венци Симеонов в Копра Пиаченца два сезона.

Раул Лозано е добре познат на родните волейболни фенове и специалисти.

Аржентинецът от декември 2005 година е селекционер на Полша, като изведе Винярски и компания до сребърните медали от Световното първенство в Япония през 2006 година. Той е роден на 3 септември 1956 година в Ла Плата. Бил е треньор в Италия: на клубно ниво на Миланезе, Лубе Банка Мачерата, Палермо и Сислей Тревизо, както и на националния отбор в два периода. Бил е начело още на селекциите на Гърция и Испания.