Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди няма да обърне внимание на думите на Георги Братоев относно възрастта му (71 години) и евентуалната деменция, от която страда. Това поне твърди членът на УС на родната федерация по волейбол Любо Ганев.

Той коментира, че италианецът няма поставен ултиматум да повика братя Братоеви, Николай Учиков и Николай Николов за олимпийската квалификация през януари, което е в противовес с думите на Данчо Лазаров.

"Не сме поставили условие на Силвано Пранди, просто искахме през януари да направим всичко възможно да бъдат най-добрите и най-мотивираните, за да имаме дори малък шанс. Не е ултиматум, а да сме сигурни, че най-добре подготвените ще бъдат повикани. Със сигурност Георги (Братоев) и Пранди ще работят заедно. Познавайки Силвано, той няма да обърне внимание на тези думи (за деменцията). Работата на състезателите е да говорят на игрището. И на мен ми казваха че съм дебел, но отивам, отигравам 50 топки и им казвам – „не съм с договор за фотомодел, а за да правя точки”. Разбрахме се, говорих със Силвано. Всеки един треньор ще иска най-силните състезатели. Пранди ще определи кои играчи ще включи. Има срок преди квалификацията, най-вероятно ще се извикат 17-18 момчета, които щабът ще избере. Пред Пранди няма условие да върне Братоеви и Ники Николов”, коментира ситуацията пред БНТ Любо Ганев.

Той допълни, че България има реален шанс да спечели квалификацията в Берлин, като също влезе в противоречие с Теодор Салпаров.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.