Водачът на волейболната ни делегация Любо Ганев говори специално пред Дарик Радио и заяви, че вижда прогрес в представянето на мъжките ни национали с всеки изминал мач. Същевременно Ганев сподели, че няма конфликт между националите и селекционера Камило Плачи в следствие на слабите резултати, които регистрира съставът в последните мачове.

До момента кампанията на "трикольорите" в Световната лига не върви по най-добрия начин, като те допуснаха 6 загуби в първите си 6 мача.

„Настанени сме в хубав хотел, близо до един голям спортен центът. Сега имаме някои организационни работи. Поговорихме с момчетата. Личи си, че играем все по-добре във всеки изминал мач, както казах, каквото има, всичко се решава с приказки, работа. Всички осъзнават, че само заедно могат да постигнат резултати. Ще ни трябва време, тепърва ще покажем по-добра игра, знаете, че аз съм винаги оптимист“, започна Ганев. 

„Все още никой не е говорил за треньорски рокади. Ние имаме треньор, той си е избрал състав, така че ние му имаме доверие. Да не забравяме, че имаме загуби от Русия – олимпийски и световен шампион, знаем какъв отбор е САЩ, Сърбия също. Това е етап от подготовката ни. Важно е да играем като отбор, защото, когато играем така, имаме шансове“, продължи бившият национал.

„Работи се спокойно и няма конфликт между състезатели и треньор. Нормално е понякога да има напрежение, но това не е нещо страшно. Всички осъзнават, че трябва да се играе така, както се може. Не трябва да се получава така, че да падаме все едно без да се борим. Всички искаме, колкото се може по-бързо, да излезем от тази дупка. Трябва да подредим играта си максимално добре“, завърши Любо Ганев.