Водачът на мъжкия ни национален тим по волейбол Любо Ганев разкри пред Гонг, че ако половинките на футболистите са при тима, те ще играят много по-добре. Утре тимът ни стартира участие на Евроволей срещу Чехия.

„Всичко е наред, момчетата са настанени в хотела, вчера направиха първа тренировка в залата, в която ще играем. Залата е много уютна, с много добре разположено осветление. Нямаме контузени, момчетата вече гледаха няколко пъти видео с отбора на Чехия. Дано да го изиграем по най-добрия начин. Нашата цел е ние да ги натиснем, да не оставим те да си играят тяхната игра. Естествено, че нито един отбор не е за подценяване“, сподели Любо Ганев.

Очаква се за първия мач в Гдиня да пристигнат част от половинките на волейболстите, за да подкрепят отбора. По тази тема водачът на групата заяви: „Засега още никой не е дошъл. Разбира се, ще е много приятно. Все пак всеки състезател се опитва да играе по-добре, ако неговата половинка го гледа. Това е много хубаво. Доказахме го миналата година на Олимпиадата.“

„Русия игра много добре на финалите на Световната лига, но мисля, че не бива да мислим за мача с Русия. Нека момчетата да мислят мач за мач. Залата е много приятна за тренировки и срещи. Арена Армеец е по-голяма“, допълни Любо Ганев.