Една от легендите на българския волейбол Любо Ганев наблюдава с интерес изявите на подмладения състав на националния отбор в първите срещи от Световната лига за 2007 година. България победи на два пъти Аржентина с по 3:0 гейма и заслужи похвалите на Ганев. „Аз съм много доволен от това, което показаха момчетата, показахме, че дори младите и дебютантите могат да играят равностойно на основните състезатели. Мисля, че отборът успя да играе с дух, какъвто му приляга след третото място на Световното първенство. Очаквам от този отбор тепърва да расте,” коментира той. 

Ганев отправи и персонална похвали към Боян Йорданов, който и днес бе топреализаторът на България с 14 точки. „Той се наложи за два мача като лидер на отбора и показа, че е състезател, на който България тепърва ще може да разчита,” заяви русенецът.

Относно следващия съперник на „трикольорите” в Световната лига - Китай, Ганев смята, че ще бъдат постигнати две победи. „Сигурен съм, че тази година ще заемем първото място в групата и безапелационно ще стигнем финалите в Полша. Там вече ще покажем онова, за което сме се готвили,” изрази увереността си легендарният волейболист.