Бившата капитанка на женския ни национален отбор по волейбол Любка Дебърлиева официално е новият треньор на женския тим на „Левски Волей”. След като Петър Шопов е пожелал да напусне сините, бившият женски наставник е бил освободен, а помощник на разпределителката ще бъде занимаващият се до сега с децата Радослав Бакърджиев. Мъжете пък ще бъдат водени от Николай Желязков, който ще вземе Георги Петров и целия си щаб от младежкия ни тим. Това обяви пред Гонг президента на „Левски Волей” Тихомир Лесев, като каза още, че Боян Йорданов и Красимир Гайдарски ще играят в чужбина, а в родното първенство остават Георги Братоев, Владислав Иванов, Иван Латунов и близнаците Петрови.

Ето подробности около селекцията на „Левски Волей” от Тихомир Лесев:

Любка Дебърлиева е с дългосрочна контузия и след разговори се съгласи пред поне едногодишното си възстановяване да е треньор на женския ни тим. Тя вече си сформира и съвсем нов отбор, като от стария остават само връщащата се след контузия Емануела Димитрова и Кристин Колчагова. Миналогодишните резерви ще поемат палката, но са привлечени и нови деца. Те наистина са деца от Чирпан, Казанлък и Пазарджик. Градим женски отбор с цел след две години да гоним шампионска титла. Изграждаме също така от долните направления пионерки, младша и старша възраст и в дългосрочен план да изградим шампионски отбор.

При мъжете също гледаме в бъдещето. Новината около мъжката селекция е, че преди няколко дни разговаряхме и се срещнахме с Ники Желязков като се върна от Европейското първенство с младежките национали. Той ще поеме мъжкия ни отбор, като останаха да се доуточнят още някои неща и ще се видим в понеделник – вторник. След оттеглянето на Пламен Христов мислехме да привлечем помощника на Ники Желязков в националния Георги Петров, но сега след разговорите се надяваме щабът на младежкия ни национален отбор да застане на чело на мъжкия Левски.

Мъжката селекция тепърва ще се прави, има постигнати някои договорки. От старите състезатели остават Георги Братоев, Владислав Иванов, Иван Латунов, близнаците Петрови и ще се привлекат нови състезатели. Но това ще стане след като постигнем и получим положителен финален отговор от Желязков, той ще си направи селекцията.

Към Боян Йорданов има конкретни оферти от два клуба, като нарочно не искам да конкретизирам дестинацията. До средата на другата седмица ще финализираме трансфера му и тогава ще обявим къде ще играе. Със сигурност обаче той няма да е част от Левски! Положението с Красимир Гайдарски е същото. Той има оферта от Далечния Изток, но докато не се подпише контракта, няма да коментирам.

Бюджетът на Левски Волей ще бъде не по-малък от миналата година.