Президентът на волейболната ни федерация Данчо Лазаров се прибра в България и поясни за Гонг, че е направил всичко възможно за благополучното разрешаване на случая „Пламен Константинов”.

„Бях до отбора повече от 14 дни, преживях всички проблеми около капитана на тима. Смятам, че направихме това, което е редно за благополучното разрешаване на проблема. Планирах предварително да се завърна още в събота на 16-ти, но заминах, след като се уверих, че всичко е наред в отбора и Пламен се завърна. Аз съм бизнесмен и имам неотложни задачи, не мога да си позволя толкова дълго отсъствие, дори не съм член на волейболната ни делегация в Пекин. Сега капитанът е в отбора, щабът ни работи на 100% за 1/4-финала срещу Русия. Ще бъде тежък двубой, но се надявам да победим. Аз не бях акредитиран за олимпийския волейболен турнир от БОК, а от ФИВБ. Не съм имал достъп до олимпийското село, за да вляза там трябва да чакам с 200 човека на опашка. Сега на ход е спортно-техническият щаб, можех изобщо да не взимам отношение по случая. Най-важното е сега да се концентрираме върху мача утре. Ако се наложи ще разкажа много неща и ще се обоснова с документи. Сега обаче мисля само за успех над Русия. Дано!”-заяви Лазаров.

Президентът на волейболната ни федерация каза, че поддържа връзка с лагера ни в Пекин, разговарял е с треньора Мартин Стоев и му е пожелал късмет в мача утре.

Двубоят с Русия е от 5 часа сутринта българско време.