Президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров смята, че новото ръководство на ФИВБ начело с китаеца Вей ще има нужда от адаптивен период и едва ли скоро може да се очаква генерална промяна в правилата на световната централа.

„Споделям Вашето мнение, че ако ние сме изрядни в изискванията на ФИВБ и имаме силни национални отбори, не би трябвало което и да е ръководство да ни притеснява. Естествено при доктор Рубен Акоста имахме сериозно лоби, но това не би трябвало да е от огромно значение за интеграцията на българския волейбол. Ние сме все пак призната световна сила.”-заяви пред Гонг Лазаров след завръщането си от Дубай.

Волейболният бос на България призна, че нашата делегация е била изненадана от речта на Акоста в последния ден на конгреса в Дубай, когато той официално обяви своето оттегляне.

Президентът на централата ни, който междувременно е и спонсор на Левски Сиконко, обяви още, че до няколко дни ръководството на сините ще търси вариант за нов ст.тр., след като Мартин Стоев прие офертата на турския шампион.

„Най-важното за мъжкия ни национален тим е Олимпиадата в Пекин. Естествено не сме отписали Световната лига, но виждате за Чикаго заминаха по-младите ни играчи. Уверявам Ви, че за гостуванията на САЩ във Варна за България ще играе олимпийския ни състав. Ще извадим най-доброто, с което разполагаме.”-смята Лазаров.

Според боса на федерацията ни цялата подготовка на мъжкия състав до последния детайл е съобразена с Игрите в Китай.

Дали планът е бил удачен и ще ни донесе ли медал-ще видим през август.