Министърът на младежта и спорта Красен Кралев потвърди, че държавата се е ангажирала да даде 10 милиона лева за Световното първенство по волейбол през 2018-а година, на което България е домакин съвместно с Италия.

„Държавата ще подкрепи първенството с 10 милиона лева. Да, заслужава си. 25 години работих като маркетингов експерт. Смятам, че всеки един лев от тези пари си заслужава и ще бъде изплатен под една или друга форма. Не искам да спекулирам с цифрата, но страните, в които ще се предава първенството са впечатляващи. Един такъв форум е несравним. Световно първенство по футбол, волейбол, баскетбол. Това са форуми от огромно значение. Знаем какво правим и абсолютно сме убедени в това, което правим като значение“, коментира министър Красен Кралев на пресконференция.

„Не може да не сме щастливи от този успех и да сме горди, че се преборихме. Благодаря на всички, които участваха в процеса и помогнаха. Не е толкова лесно да спечелиш подобен форум. Това се очертава като най-голямото, най-значимото спортно събитие, на което България е била домакин“, заяви още Кралев и продължи:

„Факторите за приетата ни кандидатура са много, като един от тях е първенството на Стария континент, което се проведе в България. Спечелили сме голямо възхищение от останалите волейболни федерации. Вторият факт е публиката. Никъде няма такава публика и всички го признават. Всички са впечатлени и се надявам да направим подобна атмосфера и на Световното първенство. Нашите фенове заслужават да са домакини и да изживеят щастливи мигове. Третият фактор е, че държавата и правителството излъчват стабилност. Излъчваме стабилност и сме надеждни партньори. Смятам, че сме си свършили работата.“

„Освен САЩ, знам, че и Иран се е намесил в битката. До момента поляците са направили най-сериозно Световно първенство. Полша са много сериозен конкурент, съвместно с Германия. Сериозна конкуренция беше“, заяви още Красен Кралев.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS