Селекционерът на волейболния ни национален отбор Пламен Константинов коментира пред БНТ успеха с 3:1 над Финландия в олимпийска квалификация.

"Бяхме разучили Финландия, те играха на живот и смърт, те вече са аут. Ние знаехме, че ще дадат максимума. Може би имахме някои проблеми, заради новата система, но в крайна сметка, победата си е победа," заяви Константинов.

Той продължи: "Когато играеш на някаква нова система, и необичайни постове, като двамата ни посрещачи, в тази ситуация, с двете либера, които писахме полеви играчи, така липсват автоматизми. Ние сме го разработили във видео залата, но практически трябва да го въведем на мач, което създава сложност."

"Трябва да видим крайния победител от Русия-Франция, с какъв резултат, и тогава ще определим. Неправилно насочване на силите ще ни коства шансове. Ситуацията ни задължава да изберем, не говоря да загубим мач умишлено, но трябва да направим някакъв избор, за да имаме шанс. Мисля, че е по-разумно да видим как ще завърши този мач, той може да ни подскаже някои неща," завърши Константинов.