Националният селекционер на България Пламен Константинов заяви, че всеки един треньор винаги е с оставката в джоба си. Той добави, че отборът няма никакви оправдания.

„Нямаме никакви оправдания. Не съм доволен от влагането в мача не само днес, но и вчера. Изиграхме един безумен мач и вчера, и днес. Вчера знаехме, че беше мачът, който определя всичко. Знаехме, че трябва да се борим за всяка точка, но нито в един момент не успяхме да влезем в мача. Показахме голям респект и загубихме мача още в съблекалнята. Според мен днес резултатът е логичен. Не си спомням да сме изиграли един силен мач, след като сме изпаднали в подобна ситуация“, коментира Константинов пред БНТ.

„Според мен трябваше да покажем най-малко повече желание. Не във всички хора, които бяха в групата видях това нещо. Трябваше да играем на максимум най-малко заради хората, които бяха дошли в залата. Поднасяме им извинение“, добави националният селекционер.

„Изводите има кой да ги направи. По-важното е, че този олимпийски цикъл приключва и приключва за доста състезатели в националния отбор. Трябва съвсем друга физиономия и състезатели да се възпитават за следващия олимпийски цикъл и най-малко за Световното първенство, на което сме домакини. Засега проблемите са на моите плещи. Един треньор обаче винаги е с оставката в джоба си“, каза още Пламен Константинов.