Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по волейбол Пламен Константинов, който днес навърши 45 години, заяви на официалната пресконференция във Варна, преди началото на турнира от Лигата на нациите, че основното нещо, което иска е тимът ни да играе добър волейбол срещу толкова силни съперници, като Бразилия, Франция и Канада.

„Думите на моите колеги треньори, че се чувстват особено добре във Варна, трябва да радват всички, защото това е комплимент и за града, и за българския волейбол, и за всички хора, които полагат усилия да организират този турнир на високо ниво. Сигурен съм, че ще бъде турнир на високо ниво, защото и отборите са от най-висока класа. Ще бъде интересно да се види кой в какво състояние е и също така ние искаме да се представим пред нашата публика добре. Първото нещо, което ме интересува, е да играем добър волейбол срещу толкова силни съперници. Сигурен съм, че турнирът ще стане един празник на волейбола“, коментира Пламен Константинов.

В петък (15 юни) турнирът във Варна се открива с мача между олимпийския шампион Бразилия и бронзовия медалист от последното издание на Световната лига – Канада.

От 18.30 часа България излиза срещу европейския шампион от София през 2015 г. – Франция.

В събота (16 юни) от 15.30 часа играят Бразилия – Франция.

От 18.30 часа България посреща Канада.

В неделя от 15 30 часа е срещата Франция – Канада. От 18.30 часа е битката България – Бразилия.

Билети може да купите в мрежата на Eventim и на касите на Двореца на културата и спорта във Варна.