За четвърти пореден уикенд A1 ще излъчи безплатно на Facebook страницата на спортните канали MAX Sport мачовете на българския национален отбор по волейбол от Лигата на нациите . В петък, събота и неделя възпитаниците на Пламен Константинов ще са домакини във Варна на съставите на Франция, Канада и Бразилия, като двубоите ще може да се гледат на живо и в ефира на MAX Sport 1 . 

Първият двубой на родните национали е в петък срещу Франция от 18:30 часа. „Петлите”, които имат гарантирано място във финалната шестица като домакини, се представят много успешно досега и заемат третото място във временното класиране. В събота, отново от 18:30 часа, момчетата на Пламен Константинов се изправят срещу Канада. Северноамериканците бяха в челото на класирането след първите два уикенда, но към момента заемат осма позиция с 5 победи и 4 загуби, като изостават на един успех от заемащите 5-о и 6-о място тимове на Русия и Италия. В неделя, в същия час, „лъвовете” ще имат поредния тежък тест – мач срещу тима на Бразилия, който оглавява временното класиране, заедно с Полша, с 8 победи и 1 загуба.

Българските национали, които са с актив от 3 успеха и 6 поражения, имат нужда да запишат поне една победа във Варна, за да са по-спокойни за оставането си в Лигата на нациите и догодина. Нашите национали, заедно с отборите на Австралия, Канада и Южна Корея, са 4-те отбора със статут на претенденти и най-лошо представилият се от тях ще трябва да играе плейоф за оставане в най-престижната група на турнира. Към момента тимът на Канада е пред нашите национали, а Австралия (2 победи, 7 загуби) и Южна Корея (0 победи, 9 загуби) се представят по-лошо.

България стартира участието си в Лигата на нациите с две победи на турнира в Китай – над домакините и Аржентина, и загуби единствено от САЩ. После обаче последва домакинския уикенд в София, в който „лъвовете” записаха три поражения – с 2:3 от Сърбия и с по 0:3 гейма от Австралия и Русия. В мачовете от третия кръг в Япония нашите момчета победиха домакините, но регистрираха поражения от Полша и Италия.